divendres, 16 de febrer del 2018

Pelegrinatge cap a la Casa

"un àngel del cel que el confortava"
"Després se separà d'ells cosa d'un tret de pedra, s'agenollà i pregava dient: --Pare, si ho vols, aparta de mi aquesta copa. Però que no es faci la meva voluntat, sinó la teva. Llavors se li va aparèixer un àngel del cel que el confortava. Ple d'angoixa, pregava més intensament, i la seva suor semblava com gotes de sang que caiguessin fins a terra."

Ara fa una setmana aproximadament apareixia la notícia en els mitjans que el papa emèrit Benet XVI feia pública una carta al diari italià Corriere de la Sera. En ella agraïa les cartes rebudes preocupant-se per ell i manifestava que les forces físiques començaven a fallar-li, adonant-se que estava fent es fases finals del pelegrinatge a la Casa del Pare. 

Aquesta situació em toca ben d'aprop en aquest moment. Ara fa un any aproximadament em va tocar fort la mort sobtada de la ex ministra socialista Carme Chacon, segurament per que era més jove que jo. Fa un mes, un company d'anys de Madrid, Miguel, també marxava a la casa del Pare després de diversos anys lluitant contra una malaltia degenerativa. I en aquests moments, una altra persona, germà, company, marista, referent d'una forma de ser Església i amb el que vaig compartir més d'una dècada de comunitat es debat també entre la vida i la mort, ja en el que semblen ser els seus últims moments entre nosaltres.


Curs 2001-2002, Equip de Pastoral Maristes Catalunya
En el passatge de l'Evangeli se'ns mostra un Jesús en pregària la nit abans de començar la passió. En aquells moments d'incertesa la seva pregària era "que no es faci la meva voluntat, sinó la teva" i la resposta divina en forma d'àngel, que el reconfortava. Tant de bo pugui jo tenir aquest temps de pregària, de trobar-me amb mi, de tancar el que calgui tancar i de ser acollit. Gràcies per haver pogut compartir amb vosaltres.

Al final de la vida, trobar-se amb un mateix, trobar-se amb Déu. 


Vols llegir el text, Lc 22,39-46?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.