dimecres, 22 de novembre del 2017

Dia dels Drets (i deures) dels Infants

A l'escola hem tornat a treballar aquesta proposta a partir del que passa amb els infants immersos en els processos de moviments de refugiats entre països per situacions de guerres o altres. Enguany es va utilitzar el següent vídeo (enllaç) de la ciutat d'Homs, al Síria.


Enguany es volia treballar el dret l'oci, que queda recollit a la Convenció dels Drets dels Infants (enllaç) de la següent manera...
Artículo 31  
1. Los Estados Partes reconocen el derecho del niño al descanso y el esparcimiento, al juego y a las actividades recreativas propias de su edad y a participar libremente en la vida cultural y en las artes. 
2. Los Estados Partes respetarán y promoverán el derecho del niño a participar plenamente en la vida cultural y artística y propiciarán oportunidades apropiadas, en condiciones de igualdad, de participar en la vida cultural, artística, recreativa y de esparcimiento.
Felicitats per la iniciativa, amb un molt bon material de base, i ben programada si es va treballar en petits grups a les aules. La posada en efecte no sé valorar-la clarament. Els nois i noies, uns 800 a la sala d'actes, no sé quin és el missatge que van copsar. Una alumna provinent del Liban, nouvinguda fa pocs mesos, em va dir que s'havia emocionat; la resta, que ho veuen molt de lluny, no van dir res, una activitat més de les moltes que s'ofereixen a l'escola. 

Jo continuo pensant que, tot i la necessitat de continuar parlant i lluitant pels drets dels infants, en alguns àmbits s'han de treballar més els deures dels infants. 

A casa nostra n'és un dret, ajudar-los a valorar el deures, un deure, treballar pels drets dels altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.