dimecres, 10 de maig del 2017

Maristes vs el "cas maristes" (novament...)

Diumenge passat tornava als mitjans el nom de Maristes, des de dues òptiques i visions diferents. Per un costat, una entrevista en profunditat pel periodista Francesc Rosaura al germà Emili Turú, català i Superior General en l'àmbit mundial de l'Institut Marista en el programa Signes dels Temps de TV3, i la resposta en el web de El Periódico de Catalunya.


Accedir al vídeo
Per una altra banda, a partir de la seva emissió El Periódico de Catalunya atacava amb una nova suposada informació  sobre el que anomena "cas maristes"

Les meves conclusions al respecte de tot això...
  • Felicitacions a Francesc Rosaura i el seu equip per la profunditat i imparcialitat de l'entrevista. Va tocar tots els punts que calien, fins i tot el més problemàtic.
  • Felicitacions al g. Emili, qui va assumir les culpes, va tornar a dir que s'han posat mitjans per no tornar-hi a caure de prevenció, detecció, formació. I amb la meva informaciómés, diria jo: creació d'equips, participació en xarxes, creació de consciència, participació a la Comissió de Drets dels Infants de les Nacions Unides... 
  • A Catalunya, a partir d'ara els Maristes tindrem l'afegitó de "cas maristes" o "abusos", tal com la Volkswagen té el de trampes en els controls. Cal assumir-ho.
  • Cal continuar treballant com s'ha fet durant dos segles per anar donant respostes a les situacions de cada moment. 
Ja per acabar, amb les eines d'un pla estratègic i tot el que ell comporta, i amb la confiança en la Bona Mare i tot el que ella simbolitza, continuem caminant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.