dilluns, 6 de febrer del 2017

Identitat de gènere, moda o dignitat?


Com sempre, els alumnes tiren del món audiovisual. Aquesta vegada el tema que va escollir l'encarregada era sobre la identitat de gènere: a una botiga de joguines en horari nocturn, una nina puja a un cotxe teledirigit. Ella vol conduir (enllaç vídeo

Acabat el vídeo, Sara va comentar que no pel fet de ser dona una persona ha de dur una samarreta rosa i per se home una samarreta blava, que cadascú ha de trobar el seu lloc i la seva identitat en el món. Novament el silenci de la resta. Poc participatiu aquest grup.

Vaig preguntar si sabien el que era la identitat de gènere i veient la reacció ho vaig explicar. Per tant aquest són els travestis?- va preguntar un noi al final de la classe. Em va tocar també definir travestisme, transexualitat i després, responent a les seves altres preguntes metrosexualitat. 

Resum de l'anterior, senten moltes coses, veuen encara més. Però habitualment no pregunten els dubtes i es queden amb el primer que els hi diu un amic o amiga. 

Tot just aquests dies he acabat el treball sobre l'enquesta que publicava a l'Entrada "Enquesta "Joves, religiositat i ús del propi cos"" el passat 11 de gener. En properes entrades aniré publicant part dels resultats.
Tant de bo des de casa, des de l'escola aprenguem a ser més propers als infants i joves, més receptius a les seves inquietuds.


Col·laboració: Sara, alumna de 2n d'ESO, dimarts 17/01/2017 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.