dimarts, 13 de desembre del 2016

Selecció de versets, 8

"és un do de Déu."
  • "Qui va amb un savi es torna savi, qui va amb un neci es torna més neci. (Pr 13,20)
  • "Així com ignores quin és el camí de l'alè de vida i com es formen els ossos a les entranyes de la dona embarassada, també ignores com actua Déu, ell que fa una cosa i l'altra." (Coh 11,5-6)
  • "El naixement de Jesús, el Messies, fou d'aquesta manera: Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l'Esperit Sant. (Mt 1,18)
  • "És per la gràcia que heu estat salvats per mitjà de la fe! I això no ve de vosaltres: és un do de Déu." (Ef 2,8-9)
  • "Descarregueu en ell totes les vostres preocupacions, ja que ell mateix té cura de vosaltres." (1Pe 5,7)

  • Continuo amb aquesta Entrada el comentari a senzills versets de les Escriptures, començat amb l'entrada "Selecció de versets, 1" de 7 de gener de 2016. La proposta, que puguin il·luminar-te en algun moment de reflexió i pregària personal o comunitària.
  • La selecció de versets estan extrets del web www.bible.com/es, una iniciativa de Life.Church secció de la "The Evangelical Covenant Church", dels EUA i Canadà.

  • La selecció de versets d'avui venen en aquest temps d'Advent. El text de l'evangeli de Mateu ens presenta l'inici de l'evangeli, "Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l'Esperit Sant.", un dels misteris de la fe cristiana. 
  • Els dos texts anteriors pertanyen respectivament als escrits de Cohèlet i de Proverbis, textos que recullen la saviesa popular del poble d'Israel. I aquesta saviesa ens fa veure que no cal dominar-ho tot per creure-hi. D'igual manera que sé que l'avió en portarà allà on he pagat el bitllet, sense saber com, també Déu fa, sense saber nosaltres com. I per una altra banda, la mateixa idea de fons que en paraules castellanes diuen "Dime con quién andas, y te diré quién eres".
  • I els dos últims, ja corresponents al Nou Testament, posen en boca de dos dels grans apòstols dues idees bàsiques també del cristianisme, els dons que representen la gràcia i la fe, així com la misericòrdia infinita de Déu. 
  • És cert que vivim en temps d'incertesa, però el camí de l'advent en el que ens situem aquests dies, ens presenta un camí de saviesa que tot i no saber com funciona, no saber-lo explicar, ens fa savis, ens allibera de les cadenes. I tot i això sense haver fet res per merèixer-ho, només per la gracia de ser fills i filles de Déu.
  
En què o en qui hi confies?
On poses tu les teves forces, les teves il·lusions, pors...?



 
Vols llegir alguns dels texts corresponents als versets anteriors?

- Proverbis, 13:               - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Cohèlet, Coh 11,1-6     - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Evangeli, Mt 1,18-25:  - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Cartes de Pau, Ef 2:     - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi
- Cartes de Pere, 1Pe 5:  - en català, anar-hi      - en castellà, anar-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.