dimecres, 17 d’agost del 2016

Kit kat: g.Maine, com el món podria ser

Expliquen de l'actual reina Sofia de la seva capacitat d'adaptar-se a les situacions i a les persones que té al davant. Bé que ho varem poder comprovar a la inauguració de l'exposició de Càritas Diocesana - SED "Christus Splendor in charitate" dins del marc del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona, el juny de 2004.

Doncs d'en Maine es podria dir el mateix, sempre atent a l'altra persona, a saber de les seves il·lusions, de les seves preocupacions. Capaç d'adaptar-se al llenguatge de les autoritats, dels bisbes, del Consell Provincial, dels equips directius, dels formadors, altres religiosos, dels joves i els seus monitors, dels nens d'infantil, de la gent gran, del voluntaris o també del personal de serveis. Bé que ho deuen recordar Sofia, Ricard Maria, g.Emili, Llorenç, Joan Maria, h.Presen, h.Susana, Marc, Pep, Jessica, g.Josep Enric, Montse, Vicenç, Pepita o Ángeles. Jo sí que ho recordo.

Maine, potser una mica ximple en alguns moments, atabalat per la massa collita (cfr. Lc 10,2) però sempre atent a les necessitats del pròxim i mirant de posar una nota d'alegria. Amb projectes profètics, com el de l'hora diària de lectura o el del bar "Champagnat" per cercar la pròpia pau interior i apropar la figura de Jesús als joves. Obert a les persones, acollint i no judicant, proposant no obligant... Tant donar-se, potser al final no va saber com cuidar-se prou bé o no va trobar l'ajuda de qui... 

Investigant vaig saber que un dels dos miracles atribuïts a l'actual Sant Marcel·lí Champagnat dins del seu procés de beatificació (celebració de 29/05/1955) va ser la curació miraculosa l'octubre de 1939 d'un tumor maligne de la Sra. Georgina Grondin, a Waterville (estat de Maine, EUA). Bonica casualitat la de la sra.Georgina i aquest germà de germans, units per la fe en el Cris, sota el camí d'en Marcel·lí.

Potser ara que estan tant de moda els eslògans en llengua anglesa, aquest que presenten els cartells d'entrada a l'estat nord americà de Maine, podria ser un bon lema "Maine, the way life should be", o com a ell li agradaria, de forma propositiva, sense imposar, "Maine, the way life could be".

Resum d'una proposta de forma de viure la vida, pels i amb els altres.
Fotografia publicada a la revista Alandar, el 19/01/2011, enllaç 

Tot i que anunciava el passat 8 d'agost una aturada de les Entrades del Bloc per vacances, no vaig voler abans de prendre-me-les, de deixar preparada aquesta. Tot just avui, que fa 6 anys que ens deixava en Miquel Mario Martinez Fernandez, germà marista, el nostre estimat "Maine", És per això que he volgut fer aquest kit - kat.

Déu Pare/Mare el tingui a la seva glòria
Que la seva memòria ens esperoni als que hi som

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.