diumenge, 15 de maig del 2016

Pentecosta 2016, enviament al món

"Com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres."
"Al capvespre d'aquell mateix dia, que era diumenge, els deixebles, per por dels jueus, tenien tancades les portes del lloc on es trobaven. Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:  --Pau a vosaltres.
Dit això, els va mostrar les mans i el costat. Els deixebles s'alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: --Pau a vosaltres. Com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres. Llavors va alenar damunt d'ells i els digué: --Rebeu l'Esperit Sant. A qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats; a qui no els perdoneu, li quedaran sense perdó."

  • Acaba avui el temps de Pasqua, el temps d'alegria per Jesús ressuscitat, el que implica que el seu missatge de Glòria pel món és possible. El que semblava ser la mort s'ha convertit en Vida. Això és el que ens proposa el text de l'Evangeli d'avui.
  • El text continua amb Jn 1, 19-24.29, l'escena en que arriba Tomàs, que no hi era abans, i no creu el que li expliquen els seus companys. Tema a tractar en un altre moment.

  • Amb el que hem vull quedar aquesta vegada és en l'enviament, "Ell els tornà a dir: --Pau a vosaltres. Com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres." (cfr. Jn 20,21). Jesús envia la pau als deixebles i envia els deixebles al món.
  • El com actuem davant el món en el què ens ha tocat viure és una forma de resposta a la voluntat salvadora de Déu. Alguns cristians només viuen deixant passar la vida; alguns altres viuen com cal, seguint les pautes però sense implicar-se; en alguns casos, depenent de l'ambient extern, inclús ens amaguem del nostre ésser cristians; i els més agosarats fan seva la missió del Regne de Déu. Què n'hi ha, de possibilitats! 
Ets conscient de l'enviament que representa Pentacosta?
Si ja ho ets... a que et sents enviat entre els germans?


Vols llegir el text de l'Evangeli, Jn 20, 19-29?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.