dijous, 23 de juliol del 2015

2015-16 Any Fourvière

"Per educar un infant, cal estimar-lo"

El 23 de juliol de 1816 una dotzena de joves seminaristes i sacerdots, liderats per Jean Claude Courveille i entre els quals hi eren Jean Claude Colin, Étienne Terraillon, Étienne Déclas i Marcel·lí Champagnat, es dirigeixen al santuari marià de Fourvière. El dia anterior alguns d'ells havien estat ordenats i van voler agrair la seva vida i futura missió a la Mare de Déu, posant-se a les seves mans. També van fer la promesa de constituir la Societat de Maria, imaginada com un gran arbre amb diferents branques: els religiosos sacerdots, els religiosos germans, les religioses i els laics.

En aquella època eren habituals les anomenades "societats secretes" entorn a un objectiu i al seminari de Lyon sembla que hi havien algunes. Aquesta societat de Maria, a semblança de la companyia de Jesús (els jesuïtes) volia donar resposta a les necessitats socials i eclesials del moment. Des del principi ja tenien la idea d'un arbre amb diferents branques (pares, germans, germanes i laics associats): Collin vol tirar endavant la branca dels pares amb l'exemple dels jesuïtes com a fons i Champagnat se sent cridat a tirar endavant la branca dels germans amb l'exemple dels germans de les escoles cristianes.

Tot i que en aquell moment el projecte no va ser reconegut eclesiàsticament, avui en dia milers de persones d'arreu del món se senten cridats a viure l'Evangeli a la manera de Maria i segons la tradició d'aquells primers maristes.

El 30 de setembre de 2014 presentava dins aquest Bloc Tunajifunza l'entrada "2014-2017 Un nou començament", com a anunci de la preparació dels 200 anys de l'Institut Marista, celebració que serà el 2 de gener de 2017, celebració que vol constituir-se en un nou començament.

I el 8 de febrer de 2015 continuava una nova amb el títol "2014-2015 Any Montagne". Ahir dia 22 acabava aquest primer any i comença la segona etapa d'aquest camí de 3 anys, que ha estat titulat com l'any Fourvière, el qual durarà fins el juliol de 2016.

Si vols saber-ne més de l'any Fourvière.... enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.