diumenge, 17 de maig del 2015

Davant de l'amor... atac o comprensió?

El 17 de maig és el dia internacional contra l'homfobia i la transfobia. Es vol recordar la data del 1990 en que l'Assemblea General de les Nacions Unides va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, a proposta de l'OMS.


A primers del mes de març de 2015 apareixien en els mitjans de comunicació imatges i vídeos d'execucions públiques dutes a terme a Tel Abiad, la capital de l'Estat Islàmic de Raqqa, a Síria.

Execucions a mans dels botxins però amb la col·laboració de tothom que s'hi vulgui sumar. El botxí fa la seva feina, embenant els ulls, lligant les mans a l'esquena i llançant la víctima des del terrat d'un edifici.

La multitud a peu de carrer espera ansiosa amb pedres a les mans per acabar d'executar el càstig per la pena comesa; lapidant la poca vida que després de la caiguda pugi quedar en aquell cos.

Quina és la pena? Simplement ser un ésser humà creat com qualsevol altre. Simplement estimar com ho fan els altres éssers humans. Només que estimar persones del mateix sexe.

Seqüència, foto 1
Seqüència, foto 2

Seqüència, foto 3

Seqüència, foto 4

Seqüència, foto 5

Seqüència, foto 6

Veure les imatges a mida real (poden ferir sensibilitats).


Malauradament des de la jerarquia de la religió catòlica (que no des de les comunitats de base) també s'ha fet i s'ha dit de les seves en aquest aspecte durant molt de temps, però per sort sembla que l'Esperit està bufant últimament en altres direccions respecte d'aquesta temàtica. 

Veure el vídeo 
Donat que l'Evangeli només parla d'amor, el propi Papa Francesc en feia unes declaracions sobre aquest tema el 29 de juliol de 2014 davant el grup de periodistes que l'acompanyava a l'avió després de la vivència de les jornades de la joventut de Rio de Janeiro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.