dilluns, 26 de gener del 2015

Holocaust, bullying, 2 cares de l'intransigència

El 30 de gener celebrem un nou Dia Escolar de la No Violència i la Pau, el de 2015. Quants més caldran?

HOLOCAUST NAZI
27 de gener, es celebra el Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust. Enguany amb una significació especial, el 70è aniversari de l'alliberament, el 1945, del camp de concentració d'Auschwitz.

L'holocaust va ser el genocidi dels nazis, especialment sobre el poble jueu, entre els anys 1933 i el 1945 aproximadament. La "solució final" consistia en l'aniquilació física de tots integrants d'aquesta comunitat, però també gitanos, testimonis de Jehovà, disminuïts físics o psíquics, dissidents, homosexuals... mitjançant treballs forçats, inanició, afusellament i, majoritàriament, les càmeres de gas dels camps d'extermini d'Auschwitz-Birkenau, Belzec, Chelmno, Majdanek, Mauthausen, Sobibor i Treblinka. Les estimacions parlen de 6.000.000 de persones exterminades.

ASSETJAMENT ESCOLAR:
Segons dades del Departament d'Ensenyament de 2014, el 4% dels nois i noies alumnes de les etapes de primària i secundària afirmen haver patit episodis greus de bullying -assetjament escolar-. La solució final que utilitzen els són insults, pintades a les taules, amagar treballs, robatori de petits objectes, deixar de banda, cops per tot el cos, persecucions a l'escola i pel carrer, posar bitxos a l'entrepà... i últimament insults per la xarxes socials com fotolog, facebook, whatsapp...  Una d'elles, la Carla Diez no va poder suportar-ho i va decidir acabar amb la seva vida. La majoria dels casos no arriben fins a aquest extrem, però fins quan ho permetrem? Quants hauran de patir aquest holocaust abans de fer res? També 6.000.000?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.