dimecres, 28 de gener del 2015

Hi vaig ser convidat. Hi convido, jo?

"Veniu amb mi i us faré pescadors d'homes"
" Tot passant vora el llac de Galilea, veié Simó i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l'aigua. Eren pescadors. Jesús els digué: --Veniu amb mi i us faré pescadors d'homes. Immediatament deixaren les xarxes i el van seguir." 
*********************************************************************************
  • Aquest passatge és un dels primers de l'evangeli de Marc. Jesús tot just comença la seva activitat pública després de ser batejat per Joan el Baptista i s'adona que necessita d'un grup, que ell sol no pot fer l'anunci del regne de Déu. I s'hi apropa als germans Simó, també conegut com Pere, i Andreu. Més endavant ampliarà el grup amb el recaptador d'impostos Leví (cf. Mc 2,13-17) i els altres.
  • Jesús al llarg de la seva vida pública hi va convidar un munt de persones: el seu estimat Pere, el petit cercle d'íntims format per Jaume, Joan i el mateix Pere i el grup dels dotze, a més de leprosos i altres malalts, endimoniats, dones i cecs entre d'altres.  
  • I Ell avui en dia, igual que durant 2000 anys, hi continua convidant. Si no, pensa-hi en tu mateix que estàs llegint aquesta entrada, què t'hi ha portat a aquest bloc? la casualitat potser? una recerca interior? el teu temps d'interiorització periòdic? la monotonia? algú que te n'ha parlat? 
  • I recorda també molt més enllà. Com i quan va ser la primera vegada que vas sentir la bondat de Déu al teu voltant? Que val la pena viure la vida? Que la vida viscuda amb amor ens fa feliços i lliures? Que el regne de Déu no és només cosa del futur si no que ja ha començat? Totes elles, pro-vocacions de Déu, convidant-te a través d'un munt de situacions i de persones.
  • I si penses que el cristianisme només és per uns pocs, dos detalls: al regne de Déu hi cap tothom, senzills pescadors -com Simó i Andreu- i intel·lectuals ben formats com Leví; i segon, Jesús convidà uns quants, però molts altres van decidir seguir-lo quan la seva fama s'estengué per tota la contrada.  
  • I pels més madurs en la fe... saps que Déu també et necessita (igual que Jesús amb el seu grup) per donar continuïtat a l'anunci? Aquesta és la missió fonamental de tot batejat, viure la vida amb amor i fer-la viure als altres. 

Vols llegir el text de l'Evangeli, Mc 1,14-20?

- En català, anar-hi.

- En castellà, anar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.