diumenge, 26 d’octubre del 2014

2014-2015 Any Montagne

"Per educar un infant, cal estimar-lo"

El 28 d'octubre de 1814, dia de tardor, plujós i fred, el pare Marcel·lí es va desplaçar caminant durant vàries hores des de La Vallà fins a Le Pallais. Havia estat  avisat que a la casa de la família Montagne, el fill Jean Baptiste estava greument malalt. Durant tot aquell vespre el va acompanyar i reconfortar en el procés de la seva mort. Aquell jove no coneixia res de Déu, del seu amor.

  • Quins sentiments devien cremar en el cor d'en Marcel·lí, de camí de tornada a casa després d'aquella crua experiència? Què vibrava en el seu interior?
  • La resposta a aquell batibull arribaria abans de 3 mesos... anar-se'n a viure a una senzilla casa del poblet de La Vallà, amb altres 2 joves i crear un cos de mestres i catequistes. Plantava així la llavor del que avui en dia és l'Institut Marista. El lema, "Per educar un infant, cal estimar-lo" resumeix el seu tarannà. 
  • I a tu? Quins sentiments t'envaeixen alguns dies, en anar-te'n al llit, davant les situacions properes que veus al teu voltant? Davant allò que vius durant el dia? Davant un món ple d'injustícies, de dolor...?  
  • Et duen cap a algun lloc? Cap a alguna fita? Cap a quina? Amb qui?  
El passat 30 de setembre presentava dins aquest Bloc Tunajifunza l'entrada "2014-2017 Un nou començament", com a anunci de la preparació dels 200 anys de l'Institut Marista, celebració que serà el 2 de gener de 2017, celebració que vol constituir-se en un nou començament.

Dimarts 28 d'octubre, 200 anys després del fet Montagne, comença la primera etapa d'aquest camí de 3 anys, que ha estat titulat com l'any Montagne, el qual durarà fins el juliol de 2015.

Si vols saber-ne més de l'any Montagne.... enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar el teu comentari si així ho desitges. Gràcies!
Tingues en compte que en cas de ser ofensiu, serà eliminat.